zondag 20 september 2015

De spanning stijgt...

Man man man, dat Floran een SDR operatie zou krijgen was lang onzeker. Maar nu is het uiteindelijk toch zo ver. Van de paar gegadigden per jaar werd hij ook verkozen.
Het is een vloek en een zegen tegelijkertijd.

Als we het niet doen zal hij krom groeien en permanent in een rolstoel terecht komen Doen we het, gaat het ook niet veel beter dan nu, maar kunnen we de rolstoel achterwege laten.
En we zullen het vooral niet over de risico's die de operatie met zich meebrengt hebben. Zoals de chirurg tegen Floran zei: "Heb je al eens met de auto gereden? Wel, soms, als je met de auto rijdt, kan het misgaan..."

Jaren geleden ben ik aan een boek over CP begonnen. Toen heb ik al enkele kinderen die deze operatie moesten ondergaan gevolgd, op dat moment niet wetende of Floran het al dan niet ook zou moeten ondergaan. Ik weet dus heel goed wat ons te wachten staat...

De anticipatie is echter moordend.
Soms wou ik dat het al zover was, om de spanning te doden.
Elke dag die korter bij de operatie komt wordt ik zenuwachterig. Dag en nacht heb ik last van hyperventilatie. Het is echter allemaal peanuts in vergelijking wat Floran en de andere kinderen  zullen moeten ondergaan (of al hebben ondergaan).

Ik ben zo blij dat Floran 'samen' met zijn schoolvriendje Milo zal worden geopereerd. Ze zullen samen afzien, samen revalideren, samen bezoek ontvangen, samen hun leed kunnen delen. En ook wij ouders zullen samen zijn.
Wat zeggen ze weer over gedeelde smart?

Elke dag in afwachting van wordt zwaarder.. ik ben in de war.., alles is chaos. Ik moet lesvoorbereidingen maken, mensen dingen doorsturen... Ik wil mijn kinderen op school boeien, maar mijn hoofd zit zo vol. Gelukkig trekken de kinderen op school mij er door. Hun gedrevenheid en hun passie geeft mij de kracht om door te gaan.

Nog enkele maanden en dit is allemaal verleden tijd. Zelfs de herinnering zal niet zo zwaar zijn als de beleving van dat moment.
Tijd is niets...

Floran blijft stoicijns rechtstaan, wetende wat er op hem afkomt.

Floran, jij bent en blijft onze superman!

Een feest komt eraan, enkel voor jou!1 opmerking: