donderdag 3 maart 2016

Floran wordt maar niet beter..

De drie maanden Pulderbos verliepen niet zo goed als verwacht voor Floran. Na een paar weken kreeg hij al een zware oorontsteking. Die ging over naar een oogwit- en wimperinfectie. Dat resulteerde in vreselijke, aanhoudende hoofdpijnen. Maandenlang heeft Floran nu al last van diezelfde hoofdpijnen.
Volgens de oorspecialist is nu alles in orde. Volgens de oogarts ook. Toch heeft Floran nog steeds steken in zijn oor en last van zijn oogje. Maar er zou niets zijn.
Toen we vroegen om zijn bloed te laten onderzoeken zou het ook niet nodig zijn. Zijn hoofdpijnen zouden stress-gerelateerd zijn (wat uiteraard niet uitgesloten is, gezien zijn fragiele psyche).

Na drie maanden Pulderbos besloot de dokter hem als eerste te laten gaan, omdat hij niet genoeg draagkracht had om nog te blijven. Dus, Floran mocht eindelijk terug naar school en het verblijf.
Dat verliep echter niet zoals gepland. Hij was onmetelijk verdrietig en zo uitgeput, dat hij twee keer per dag op school moest slapen. De school heeft contact met ons opgenomen om te vragen of het niet beter zou zijn hem deels thuis te laten verder revalideren. Zo gezegd zo gedaan.

Maar ook dat ging niet zo vlot als verwacht. Na twee weken drie daagjes naar school proberen te gaan werd Floran ziek. Vervolgens is hij drie weken fulltime (ziek) thuis geweest.

De volgende stap was hem 1.5 dag per week naar school te laten gaan, met 1 nachtje verblijf.
Dit hebben we deze week geprobeerd. Vandaag kwam hij al hoestend en weer met koorts thuis. Uitgeput van alle inspanning. Om 18h vroeg hij al om te gaan slapen, hij was op. En weer maar eens koortsremmers.. de zoveelste keer gedurende al die maanden.



Hoe moet dit verder?

Gelukkig heeft David medische bijstand gekregen om fulltime voor Floran te zorgen. Het zou fijn zijn als we Floran nu ook wat vooruit zouden zien gaan. Het tegendeel is echter waar, hij lijkt zelfs zwakker te worden. Hoedanook, met een BMI van 12 ben je sowieso vatbaar voor vanalles en nog wat..

En dan heb ik het nog niet eens over de financiƫle impact. Benefiet of geen benefiet... dit blijven we niet trekken...

Binnen een paar maanden hebben we ook een afspraak met een kinderpsychiater. Hopelijk kan die er ook voor zorgen dat hij zich wat beter voelt, los van alle ziektekiemen.
Iemand met een goede moraal wordt ook minder snel ziek, niet?

We blijven gaan. Binnenkort is dit alles maar een vage herinnering .. Nog even.. nog heel even..

Mijn eigen grote drijfveer zijn mijn kinderen op school. Ook op duistere dagen zorgen zij ervoor dat ik weer ga stralen. Daarvoor ben ik hen onmetelijk dankbaar.

Alles komt altijd goed.. en als het nu onmiddellijk nog niet goed komt, moeten we gewoon nog even geduld uit oefenen.


1 opmerking: