donderdag 28 februari 2013

Internaat

Hoe is het als ouder als je het gedrag van je kind niet onder controle krijgt.. als je kind problemen heeft met zijn gedrag omdat het problemen heeft zijn emoties te kanaliseren.
Daar zitten wij nu mee.
Floran is de liefste jongen van de wereld en eigenlijk best wel pienter, op goede dagen. Maar vaak zijn de dagen niet goed en is hij moe en overprikkeld. Met alle gevolgen van dien.
Geroep, getier, heel luid gezang, gepits, geduw en gepest. En het ergste van al? Ik denk niet dat hij het express doet. Hij doet het wél express natuurlijk, om reactie uit te lokken, maar niet express in de zin van 'zich volledig bewust zijn van zijn handelen'.
Dus in het belang van zijn kleine zus en het gezin in zijn totaliteit, hebben we besloten hem 1 dag in de week naar het internaat te brengen. Van vrijdag op zaterdag. Zo kan kleine zus ademen en hangen wij elkaar wel eens niet in de haren, omdat we beiden wel beter aanvoelen hoe we hem moeten aanpakken om terug rust in het huishouden te brengen.. not.
En is zo een beslissing simpel? Neen, echt niet.
Het komt er eigenlijk op neer dat je er niet in slaagt het liefste en het mooiste wat je hebt goed in de hand te houden. Maar hij kan er niets aan doen dat hij zuurstof tekort heeft gehad. Hij kan niets doen aan zijn buien en zijn teveel aan oncontroleerbare emoties. Hij moet er echter wel voor boeten.
Iedereen mag vrijdagavond lekker het weekend in. Hij niet. En wat als zijn zus op zondag alle leuke dingen die ze op zaterdag heeft meegemaakt vertelt? Gaat hij er dan van afzien? Gaat hij dan pijn hebben vanbinnen? Of zal hij ook superleuke kunnen doen en het daarom niet erg vinden?
Je kind op internaat zetten, ook al is het zo banaal als 1 dagje in de week, voelt als een falen. Een wegschuiven van het probleem. Het is iets waar je jezelf moet over zetten. Maar kan je je over zoiets ingrijpends als dit zetten?


5 opmerkingen:

 1. Voor wat het waard is, ik denk dat deze beslissing jullie allemaal ten goede zal komen. Floran krijgt daar ook aandacht en de beste zorgen en het feit dat jullie ondertussen even op adem kunnen komen, zal uiteindelijk ook alleen maar een positieve weerslag hebben op hem. Moedige en sterke beslissing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet anoniem, hoor, van Karen Goethals ;-)

   Verwijderen
 2. Dat is niet het probleem wegschuiven ,dit is het probleem aanpakken . Een moeilijke beslissing die vele gevoelens met zich meebrengt maar ik geloof echt dat dit voor jullie allemaal positieve dingen met zich gaat meebrengen . Dikke knuffel voor jullie allen X

  Sarah S.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begrijp je gevoelens alsook je beslissing, helemaal !
  Op een internaat zijn ze echt wel begaan met je kind en ze hebben ook wel
  leuke activiteiten op programma staan. En als je dan als ouders en zus of broer uiteindelijk rustiger word en aangenamer in de soms toch ongewild (moeilijke) situaties ... dan zal dat een positief effect hebben op zowel Floran als de rest van het gezin !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was mijn naam vergeten erbij te zetten, groetjes, Verena

  BeantwoordenVerwijderen