maandag 27 februari 2012

Soms weegt het toch wat door..


Dat is voor iedereen zo natuurlijk, maar vandaag is weer zo'n dag waarop alles iets zwaarder weegt dan op een doorsnee-dag.
Nadat we vorige week met Floran de autismespectrumtesten in Leuven gedaan hebben, houden we ons deze week maar weer met CVI bezig.
Tijdens het herbekijken van de gefilmde testen maakte men mij erop attent dat Floran's rechter oog (iris) iets hoger staat dan zijn linkeroog en dat het net voor het fixeren even naar boven draait. Dat was ons nooit opgevallen. Het is ook erg subtiel, vandaar dat opnames helpen om duidelijker te zien. Al bij al scoorde hij visueel toch hoog en is er nog steeds geen zekerheid of hij al dan niet aan CVI lijdt.
Bij het bespreken van zijn hoge gillen, het pesten en pijn doen van zijn zusje en het slaan en gooien met dingen in tegenstelling tot zijn heerlijke, pientere momenten, waar je rustig een normale conversatie met hem kan voeren en hem knuffelen viel het woord Aspergersyndroom. Twee extreme gedragsverschillen, toch sociaal heel vaardig en op bepaalde vlakken uitschieters qua pienterheid (extreme visuele herkenning, zeer goed kunnen puzzelen..) deden de conversatie even die richting uitgaan. Maar omdat Asperger zo een 'vaag' en niet erg definieerbaar syndroom is, is men er niet op doorgegaan.
Wat het gillen van Floran betreft werd ons gezegd dat dit waarschijnlijk altijd zo zal blijven.. en dat was nu nét wat ik niet wilde horen. Ik wilde horen dat hij het zou kunnen beheersen als hij ouder is, dat hij, omdat hij alles beter zou kunnen plaatsen, dit niet meer zou doen. Ik kan me niet voorstellen hier met een 18jarige schreeuwlelijk te zitten die met alles in het rond gooit.
Dus bij deze... komt mijn migraine nog eens op. Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat ik nog hoofdpijn heb gehad. Niet naar de les dus vandaag. Piekeren, en het weer een plaats proberen te geven.
Mijn lieve, pientere, gekke, mooie, kleine, lieve jongen.. het leven met je is  niet altijd rozengeur en maneschijn, maar een leven zonder je kan ik me niet meer voorstellen..

3 opmerkingen:

  1. Je kunt je gevoelens zo goed omschrijven ,...zo mooi ,zo gevoelig .... zo echt ...<3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel sterkte. En heel veel genot.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De mooiste opmerking ooit Youssef, en zo waar!

    BeantwoordenVerwijderen